Vacature bestuurslid

Jeugdcircus Saranti zoekt ter versterking van het bestuur een algemeen bestuurslid. Het bestuur bestaat momenteel uit drie leden en vergadert 6 keer per jaar. Het bestuur is gezamenlijk verantwoordelijk voor het goed functioneren van de stichting en haar activiteiten en de vormgeving van visie en beleid.

Saranti is het enige jeugdcircus van Friesland en één van de oudste van Europa. Een stichting die kinderen van 7 t/m 18 jaar uit Leeuwarden en omgeving de gelegenheid geeft om op een heel zinvolle manier hun vrije tijd te besteden, al meer dan 60 jaar. Het jeugdcircus geeft vier maal per week training aan kinderen in Leeuwarden, in haar eigen jeugdcircus gebouw “De Residentie”. De kinderen studeren, onder begeleiding van enthousiaste vrijwilligers een complete circusvoorstelling in die ongeveer 20 maal per jaar wordt gepresenteerd aan het publiek in het hele land. 

Door de activiteiten die de kinderen in het circus ontplooien maken zij een ontwikkeling door die hen meer zelfvertrouwen geeft, onder andere bij het houden van spreekbeurten, boekbesprekingen en/of het geven van presentaties. Zij maken zich naast de voor de hand liggende circustechnieken ook expressie- en communicatievaardigheden eigen en ze leren om te gaan met verantwoordelijkheden.

Verder worden er circusworkshops gegeven, heeft het circus een schminkstand, een groep steltlopers en vuurspuwers. Tevens is een groep oud-artiesten en trainers een artiestenformatie begonnen met de naam SarantiXL.

Leuk/interessant:

Een unieke organisatie (stichting). Circus is familie

Extra eisen/wensen:

  • HBO werk- of denkniveau
  • bestuurlijke ervaring
  • ervaring met circus of theater, onderwijs, financieel, commercieel of politiek
  • enthousiast
  • woon/werk omgeving in Leeuwarden
  • hoeft niet automatisch feeling te hebben met kinderen
  • neemt deel aan diverse vormen van overleg
  • projectmatig kunnen werken d.m.v. werkgroepen op te zetten en deze te leiden


Deskundigheid:
Sociale vaardigheden, projecten kunnen opstarten

Begindatum: in overleg

Onkostenvergoeding: ja op declaratiebasis

Verklaring omtrent gedrag: ja en is kostenloos

Verzekering: vrijwilligersverzekering gemeente Leeuwarden

Contactgegevens:
dhr. Nanouk van der Wal
nanouk@saranti.nl
06-20112934