Onze projecten

Circus Got Talent

Circus Got Talent is de allergrootste Nederlandse circus talentenjacht allertijden! Het is een competitie voor jonge circustalenten in geheel Nederland. Kinderen in de leeftijd 8 t/m 18 jaar met een talent voor circus nemen eens in de drie jaar deel aan deze competitie. De competitie vindt plaats in stadsschouwburg de Harmonie in Leeuwarden en wordt in een vorm gegoten van een echte circusshow, gepresenteerd door Ritsko van Vliet als bekende Nederlandse presentator. Een vijftallige vakjury zal de acts beoordelen op verschillende onderdelen zoals presentatie, originaliteit en moeilijkheidsgraad.

Meerdaags project: Specials in de Piste

In een reeks workshops maken senioren uit een verzorgingshuis en kinderen van een basisschool samen circus. Deze serie workshops wordt afgesloten met een gezamenlijke presentatie aan de buurt. Een reeks gezellige middagen waarin circus wordt gebruikt als middel voor ontmoeting en contact. Tijdens de workshops staat het onderlinge plezier en vertrouwen centraal. Verslag en follow-up zorgen dat de zorginstelling openingen creëert of verbreedt naar bewoners en instellingen in de wijk.

Ook meedoen met jouw school of zorginstelling?

Circusfestival Schier

Samen met de jeugdcircussen Okidoki uit Meppel en Santelli uit Groningen organiseert Saranti 1 keer in de 2 jaar ‘Circusfestival Schier’ op het eiland Schiermonnikoog tijdens het Hemelvaartsweekend. Door middel van het organiseren van Circusfestival Schier bieden wij 50 jeugdige circustalenten van Okidoki, Santelli en Saranti een podium midden in het dorp. Hiermee stimuleren we het plezier van het jeugdcircus, maar ook het promoten van het jeugdcircus. Verder nemen de kinderen die op Schiermonnikoog wonen deel aan het festival door mee te doen aan de circusworkshops en van daaruit wordt er een voorstelling gemaakt die ze brengen in de circuspiste.

Pietencircus

Saranti organiseert elke jaar rond Sinterklaas het Pietencircus in het Koepeltheater in Leeuwarden. Het Pietencircus is een Sinterklaasfeest met een show voor jong en oud, vol acts met CircusPieten die flitsende circusacts houden, gebracht door de kinderen van Saranti maar ook de volwassenen van SarantiXL. Het Pietencircus is voor jong en oud, groot en klein, een Sinterklaasfeest om naar uit te kijken. Het Pietencircus is zeer geschikt als familie-uitje en duurt ongeveer 60 minuten. Voorafgaand aan de show zijn er leuke circusactiviteiten in de foyer.

Saranti’s Kerstcircusspektakel

Saranti’s Kerstcircusspektakel is een magische kerstshow voor jong en oud. Elk jaar tijdens Kerst nodigt Saranti andere jeugdcircussen uit om gezamenlijk een spectaculaire show te brengen in een winterse kerstsfeer. De show wordt gepresenteerd door de Kerstman. Dit ware kerstspektakel staat bomvol circusacts zoals jongleren, diabolo, koorddansen, diabolo, acrobatiek, stoere hoge en lage eenwielers, aerial hoop, trapeze, piramides bouwen, dans en nog veel meer!